maandag 8 oktober 2012

alle begin is moeilijk

Dat sketches absoluut mijn ding niet zijn, is wellicht niet nieuw. Maar Moniek had zo een leuke online workshop dat ik voor een keer een uitzondering wil maken en dus toch eens volgens een sketch wil gaan werken.

De eerste poging was niet meteen een succes. Moniek werkt heel veel met vertikale foto's (die ik dus bijna niet heb) en dan wordt het toch wel een beetje een gepuzzel om de sketch toch min of meer aan te houden. 
De bedoeling was om de bovenlijn van de foto's links ook op de rechter pagina aan te houden. Maw, de bovenste foto's hadden naar onder gemoeten. Maar dat zag ik natuurlijk pas toen alles al stevig vast zat. 

Dan maar aan de slag met een nieuwe reeks foto's (deze keer wel met de nodige hoeveelheid vertikale foto's) en dan krijg je dus bovenstaand resultaat. Oogt meteen heel wat rustiger dan de bovenste, toch ?

Papier van de oranje spread is van Basic Grey, de onderste is van Kaiserkraft. Allemaal uit oudere reeksen.

2 opmerkingen:

Enny zei

Heel mooi gedaan Katrin ! Maar als je geen vertikale foto's hebt, mag je die schets dan niet draaien ??? Zo kan je dan meer horizontale foto's gebruiken.... Groetjes Enny

ScrapsEls zei

De tweede layout oogt idd rustiger, maar kan ook door de papierkeuze + kleur zijn? Mijn favoriet is ook de 2de, en een schets die ik moet onthouden :-). En zoals reeds gezegd door Enny, je kan de schets altijd draaien zodat je horizontale foto's kan gebruiken